Κύμα αλληλεγγύης στον αντιρατσιστή εκπαιδευτικό Τζεμαλή Μηλιαζήμ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ, Ξάνθη 5/6


Ξάνθη

Πλήθος κόσμου συμμετείχε την Παρασκευή 5 Ιούνη στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πειθαρχική δίωξη του αντιρατσιστή εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρ. & Δ. Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης για αναρτήσεις - σχόλια στο “facebook”. Διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης από τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, την ΕΛΜΕ και τον Φοιτητικό Σύλλογο Ξάνθης και επιδόθηκε το ψήφισμα αλληλεγγύης του Διδασκαλικού Συλλόγου στη διεύθυνση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, αλλά και άνθρωποι απ' όλη την αριστερά της πόλης. Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Τζεμάλη για την πρωτοφανή αυτή δίωξη έχουν εκφράσει με ψηφίσματα και ανακοινώσεις αρκετές ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ πανελλαδικά, αλλά και πολιτικές οργανώσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σε ανακοίνωσή της καλεί “όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, τα συνδικάτα, τους αντιρατσιστές-αντιφασίστες/τριες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ και να απαιτήσουν την άμεση παύση κάθε δίωξης”.

Είμαστε στο πλευρό σου φίλε Τζεμ...

Ο Τζεμ είναι από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ακόμα κι αν έχεις πολιτικές διαφωνιες, μπορείς να συζητήσεις με επιχειρήματα μαζί του και να αναγνωρίσεις στο πρόσωπο του έναν άνθρωπο, που με ανιδιοτέλεια και θάρρος αγωνίζεται για Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά. Είναι ένας άνθρωπος περήφανος για τη ταυτότητά του, που δεν μάσα τα λόγια του και έχει μάθει να παλεύει με αξιοπρέπεια. Κι αυτό ενοχλεί προφανώς κάποιους. Είμαστε στο πλευρό σου φίλε Τζεμ... γιατί η αλληλεγγυη είναι το όπλο μας” ανέφερε η Ειρήνη Ασβεστά, νηπιαγωγός από την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ έχει στοχοποιηθεί από εθνικιστικούς κύκλους με παρελθόν στη Θράκη, εξαιτίας της πολιτικής και κοινωνικής του δράσης. Συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες κινηματικές μάχες, στο αντιπολεμικό κίνημα, σε όλες τις διεκδικήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στο αντιφασιστικό κίνημα, στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών. Δέχτηκε μάλιστα επίθεση από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι και καταδικάστηκαν στα δικαστήρια, 

Ελπίζω η προκαταρκτική αυτή εξέταση να καταλήξει εκεί που πρέπει: στον κάλαθο …του αρχείου. Όχι μόνο για να δικαιωθεί ο Τζεμαλή αλλά κυρίως για να προστατευθεί η κοινή λογική και η σοβαρότητα της Πολιτείας” σχολίασε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο Κώστας Γούναρης, που ήταν ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη για τον ξυλοδαρμό του Τζεμαλή Μηλιαζήμ από “τάγμα εφόδου” της Χρυσής Αυγής, το 2012 στην Ξάνθη. 

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ συμπαράσταση από όλο τον κόσμο που έχει φρικάρει με το γεγονός ότι κινείται (επί της ουσίας) πειθαρχική διαδικασία για ανάρτηση για το προσφυγικό. Συνεχίζουμε μέχρι να το πάρουν πίσω. Τον άνθρωπο που χτύπησαν οι φασίστες για την αντιρατσιστική του δράση, να τον ελέγχει τώρα η πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης για τις αναρτήσεις του - είναι ντροπή” αναφέρει ο Γιάννης Πατζανακίδης, δικηγόρος.  

Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης συγκλονίζεται από τη ρατσιστική δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ ελέγχεται πειθαρχικά για αναρτήσεις στο “facebook” με αντιρατσιστικό περιεχόμενο, οι οποίες δεν συνοδεύονταν καν από σχολιασμό και που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό του έργο σε μία διαδικασία - παρωδία. Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αναλογιστεί τι σημαίνει για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα εργατικά δικαιώματα ενδεχόμενη τιμωρία του Τζεμαλή Μηλιαζήμ” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης. “Τέτοιες πρακτικές του διοικητικού μηχανισμού, κατευθυνόμενες από την κυβέρνηση της ΝΔ, θυμίζουν τις μαύρες εποχές της μετεμφυλιακής περιόδου και της χούντας όταν ελέγχονταν τα κοινωνικά φρονήματα και αποδίδονταν ανάλογο πιστοποιητικό. Είναι επιλογές δεμένες με τα νέα μέτρα Κεραμέως πειθάρχησης και “αξιολόγησης” των εκπαιδευτικών. Ζητάμε να παύσει άμεσα ο πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζήμ”.

Ανάλογη δίωξη επιχειρείται σε βάρος ενός άλλου μέλους του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κούτρα, αντιπροέδρου της ΕΝΙΘ” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ που κατέθεσε σχετικό ψήφισμα και στη συνέλευση προέδρων της ΔΟΕ το περασμένο Σάββατο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους φίλους και φίλες, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από τα βάθη της καρδιάς μου για την συμπαράστασή τους. Συνεχίζουμε μέχρι να σταματήσει η δίωξη σε βάρος μου. Επόμενα βήματα αγώνα η απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και η συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε και εδώ στην Ξάνθη την Τρίτη 9 Ιούνη και η απεργία των υγειονομικών στις 16 Ιούνη” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ.