STOP στις φασιστικές προκλήσεις


Φασιστική πρόκληση με απαγωγή και απειλές κατά της ζωής του εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης με ανακοίνωσή της. “Στις 28 Ιανουαρίου 2016 ομάδα φασιστών με γάντια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους απήγαγαν τον Ιμάμη Χουσεΐν Τζιχάν, την ώρα που εξέρχονταν από το σπίτι του εκλεγμένου Μουφτή Αχμέτ Μετέ και τον βάλανε μέσα σε βανάκι χωρίς πινακίδες. Του ζήτησαν να μεταφέρει στο Μουφτή τις απειλές τους στο πρόσωπο του ίδιου και της οικογένειάς του. Οι δύο απαγωγείς, που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι, μιλούσαν ελληνικά και συστήθηκαν ως “Φρουροί της Θράκης”.
Είναι η ίδια φασιστική συμμορία που υπέγραψε την επίθεση στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και καταδίκη τους. Τέτοιες ενέργειες ενθαρρύνουν τους ναζί της Χρυσής Αυγής που κοιτάνε ν' αρπάξουν κάθε ευκαιρία για να προωθήσουν την πολιτική των διαχωρισμών και του μίσους, με τον ίδιο τρόπο που προσπάθησαν να προβοκάρουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό σφαγείο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να προστατέψει η κυβέρνηση τα δικαιώματα των μειονοτήτων, αντί να κλείνει κατάπτυστες συμφωνίες με το ΝΑΤΟ για την αποτροπή προσφύγων και μεταναστών. Δεν θα αφήσουμε την περιοχή μας να γίνει πεδίο ανταγωνισμών μεταξύ των καπιταλιστών των δύο χωρών.
Απάντηση 
Ο Ερντογάν είναι βαθιά χωμένος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες από το Χαλέπι σε συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ και βομβαρδίζει τους Κούρδους στις πόλεις και τα χωριά τους, την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας ενισχύει το βρώμικο άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος” καταλήγει η ανακοίνωση που καλεί όλο τον κόσμο της Ξάνθης να δώσει απάντηση στο συλλαλητηριο που θα γίνει στις 19 Μάρτη στην κεντρική πλατεία. 
“Την Τρίτη 24/2 καλούμε σύσκεψη σωματείων της πόλης για να οργανώσουμε το συλλαλητήριο στις 19/3 και να βγάλουμε ένα πρόγραμμα δράσης με ψηφίσματα και παρεμβάσεις”, μας είπε ο Τζεμαλί. “Η ΚΕΕΡΦΑ ετοιμάζει επίσης εκδηλώσεις σε δύο χωριά της μειονότητας με θεμα ισλαμοφοβία και ρατσισμός. Το συλλαλητήριο που οργανώνουμε στις 19 Μάρτη στην Ξάνθη είναι ευκαιρία για όλους μαζί να δώσουμε κοινή απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις”.  
23/2/2016